לפני מספר חודשים הייתי עם אורח בשכונה הקהילתית במפלסים. הוא הביט על הבתים החדשים, חלקם בני קומותיים, ואמר: " הנה כל מה שקרה לתנועה הקיבוצית על רגל אחת. במקום 'מפלסים' קבלנו 'מיפלסים'" (מלשון מיפלס ברבים). אותו זה הצחיק ואותי זה קומם.

לפני מספר שבועות, בסוף דצמבר, הגיעה התשובה. לכאורה, מדובר בצעד ביורוקרטי: במפלסים נבחרה הנהלת האגודה הקהילתית. הסבר קצר למי שלא מתמצא: האגודה הקהילתית היא גוף משותף לחברי הקיבוץ ולמשתכנים בשכונה הקהילתית, שבמסגרתו תתנהל עיקר הפעילות הקהילתית- החינוך, התרבות, הביטחון וכו'. את האגודה מובילה הנהלה, שנבחרת באופן דמוקרטי על ידי כלל חברי הקיבוץ ותושבי השכונה. 

ליוויתי מקרוב את הדיונים לקראת הבחירות להנהלת האגודה במפלסים. הוחלט על מתכונת הצבעה פתוחה, "כולם בוחרים את כולם". היו לא מעט חששות מהתהליך ומהתוצאות.

הסימן שמשהו טוב קורה היה בהיענות הטובה של אנשים להתמודד. כ- 15 איש משתי האוכלוסיות הציגו מועמדות, ביניהם אנשים שמילאו תפקידים ציבוריים בקיבוצם בעבר, ונמנעו בשנים האחרונות לקחת חלק במנהיגות המקומית. הסימן הטוב הבא היה אחוז הצבעה גבוה. והתוצאות: חצי-חצי, ארבעה מכל צד, בהרכב שהוא לכל הדעות איכותי ומאוזן (למעט זה שכולם גברים...). 

בפני מוסדות הקיבוץ וההנהלה החדשה של האגודה ניצבת משימה מורכבת. יש להעביר אל האגודה את המושכות באותם חלקים במערכת הקהילתית שיוגדרו לה. יש להקים מערכת אירגונית וכספית מעודכנת. יש להתאים את השירותים למרקם החדש של האוכלוסיה. מוסדות הישוב צפויים להתקל בקשיים לא מעטים ולהתמודד עם מתחים לא פשוטים. הם גם יצטרכו לתת את הדעת על שילובן של אוכלוסיות נוספות, כמו התושבים והסטודנטים.

אבל, ההנהלה הזאת פותחת דף חדש. היא מייצגת רצון אמיתי לקיים חיי שותפות. היא מציבה נכונות לקחת אחריות על איכות החיים במובן הרחב. 

אז מבחינתי, יש תשובה ניצחת לאותו אורח מתבדח. קיבוץ מפלסים שומר היטב על המשמעות הבסיסית ביותר של שמו. האנשים החיים בו מפלסים ביחד את הדרך לעצמם ולכולנו אל עתיד חדש, שהאופקים שלו גם אם אינם לגמרי בהיר

 

מאת: עודד פלוט , מנהל המטה האסטרטגי