גבים
היסטוריה:
קבוץ גבים הוקם ב28.08.1947, כשלושה חודשים לפני ההצבעה בא"ום על הקמת המדינה.
מקימיו היו יוצאי פלמ"ח מתנועת הנוער העובד והלומד שעברו הכשרה בקבוצת גבע וגרעין מתנועת גורדוניה, פליטי אירופה ובוגרי "מוסד האהבה" בכפר ביאליק שעברו את הכשרתם בקבוצת השרון ברמת דוד.
שמו המקורי של הישוב היה שדה עקיבא, על שמו של האגרונום הידוע עקיבא אטינגר. חברי הקיבוץ בחרו בשם גבים, גומות בסלע בהם נקווים מי הגשמים בנגב, ולאחר מאבק זכו לאישור המוסדות לשם בו בחרו, גבים.
שטחי גבים נבחרו בשנות החמישים על ידי המועצה האזורית שער הנגב להקמה של קירית חנוך גדולה, וכך צמוד לגבים נמצאים בתי ספר יסודי ותיכון, מכללת ספיר, מתנ"ס הכולל פעילות של מחול, מוסיקה וספורט, מרכז צעירים, מרכז הידרותרפי, מועדון יחדיו לוותיקי האזור, שרות פסיכולוגי וקהילתי, ועוד.
גבים נמצאת במתחם 0-4 קילומטר מעזה, סיטואציה מורכבת ומאתגרת.
מבנה דמוגרפי
גבים הוא קיבוץ שיתופי, ויש בו הרחבה בת 47 בתי אב, בעשר השנים האחרונות הקיבוץ הכולל כ-130 חברים נמצא בתנופה גדולה של צמיחה דמוגרפית, והוא קולט משפחות צעירות במסלולי קליטה שונים, בנים רבים חוזרים אליו כדי להקים בו את ביתם.
מתגוררים בקיבוץ כ-90 סטודנטים ושוכרי דירות.
הקיבוץ מאופיין כחברה מגוונת, רב דורית ורב מסלולית, המעמידה במרכז החיים הקהילתיים שלה את החינוך, התרבות והסביבה הירוקה.
ההתנדבות והיזמות החברתית משמשים מנוף להעצמת הקהילה וחבריה.
כיום חיים בגבים כ-600 נפש.
האגודה הקהילתית כוללת את כל חברי גבים ומשתכני ההרחבה, והיא אחראית לתחומי הביטחון, התרבות, ספריה וארכיון, בריכה ספורט ומגרשי משחקים, תאורה ונוי ציבוריים,
תעסוקה וכלכלה
הענפים המרכזיים של גבים הם חקלאות ותעשיה.
בתחום החקלאות יש לנו גידולי שלחין ופלחה, מטעי אבוקדו, רפת חלב, ולול פטמים.
בתחום התעשייה אנו היזמים, וכיום שותפים, עם חברת פוליפילם מגרמניה למפעל פולג המייצר יריעות פלסטיק מתקדמות. כמו כן פועלים ענפי שרות שונים ויזמויות.
בזכות המיקום של גבים סמוך לקריית החינוך ולעיר שדרות, ובמרחק של 20-60 דקות נסיעה לאשקלון, אשדוד, באר שבע ותל אביב, רבים מתושבינו עובדים במוסדות שונים מחוץ לגבים.
מערכת החינוך
מערכת החינוך הפורמלית שלנו בגיל הרך זוכה לשבחים רבים. כ-90 ילדים נמצאים בחמשת בתי ילדים הכוללים תינוקייה, פעוטון, גנון, ושני גנים. המערכת מלווה על ידי משרד החינוך ומשרד התמ"ת, ומערכות החינוך השונות של המועצה האזורית שער הנגב.
החינוך החברתי כולל כ-135 ילדים בארבעה בתי ילדים המתבססים על תלתונים. כל ילדי הקהילה הרחבה משתתפים במערכת החינוך החברתית, הפועלת מדי יום בשעות אחר הלימודים, וכוללת טיפוח מיומנויות חברתיות, גיבוש חברתי, פעלתנות ויזמות, תרומה לקהילה ומעורבות חברתית, פעילות תנועת הנוער של הנוער העובד והלומד ופעילות של המועצה האזורית שער הנגב.