לאתר הקיבוץ לחץ כאן

הקיבוץ משתייך לתנועה הקיבוצית המאוחדת, נקרא ע"ש בית דין לרבן יוחנן בן זכאי שהוקם במקום. 
נוסד בשנת 1948 על ידי גרעין תנועת החלוץ ממצרים, כישוב ראשון אשר נוסד בתקופת ההכרזה על המדינה. זמן קצר לאחר הקמתו, הוא נבחר לשמש קיבוץ היעד של תנועות הנוער הברזילאיות "דרור" ואחר כך "דרור הבונים", והחל לקלוט מספר גדול של גרעיני עליה מברזיל. כך הפך ברור חיל לקיבוץ המרכזי של יוצאי ברזיל בישראל, או כפי שאוהבים לומר חבריו: לקיבוץ הברזילאי הגדול ביותר בעולם.

ברור חיל

מבנה דמוגרפי

ברור חיל מבוסס בעיקר על שתי שכבות גיל: האוכלוסיה הותיקה, המורכבת בעיקר מהגרעין המצרי והגרעינים הברזילאים ומהאוכלוסיה הצעירה, המורכבת מבני המשק, בני זוגם ומנקלטים מברזיל: 
דור הביניים בגילאי 40 עד 50, המורכב בעיקר מבני המקום , ומיוצאי דרום אמריקה, שהגיעו לקיבוץ במסגרת חברות נוער בסוף שנות החמישים ובתחילת שנות השישים. האופי הברזילאי יצר קיבוץ מיוחד ושונה. הרוח הברזילאית מאוד מוחשית בקיבוץ. הפורטוגזית שגורה בפיהם של כולם, אפילו אצל בני המשק הצברים, שמעולם לא היו בארץ הטרופית היפה.

ברור חיל 1

ברור חיל 2

תעסוקה

מאז ומתמיד ברור חיל היה ידוע בגישה הליברלית בכל התחומים: הוא אפשר לחבריו לפתח קריירות עצמאיות במגוון רחב של עיסוקים, נמנע מלחדור יותר מדי לתחומי הפרט ותמך גם ביוזמות ובצעדים בלתי שגרתיים. גישה זו, בשילוב עם הצורך להרחיב את מקורות הפרנסה, הביאו לכך שלברור חיל תמיד היה מספר גדול של עובדי חוץ, במגוון רחב של מקצועות ועיסוקים. חברי ברור חיל זכו להישגים והכרה בתחומים כמו: פוליטיקה , אדריכלות,תיאטרון ועוד. לכן גם הקיבוץ ניסה תמיד לפתח ענפים בתחומים שאינם אופיינייים לתנועה הקיבוצית, כגון: מחשבים, אדריכלות נוף, קרמיקה אמנותית, תקשורת וכו'. 
כלכלה
ברור חיל במאבק ובקשיים כלכליים, בעיקר בשל שני גורמים: חוסר באמצעי יצור לאוכלוסיה שגדלה במהירות , וקשיים בביסוס מפעל תעשייתי מצליח, לאורך זמן. בשנים האחרונות חלה התייצבות במצב המשק, תודות לשילוב בין מספר גורמים: שינויים מרחיקי לכת בסל הגידולים בשלחין ( מלווים בהישגים מרשימים בקנה מידה ארצי), והתמקצעות בענפי בעלי חיים, ופיתוח של כל אותם ענפים "מיוחדים": המרכז לאירוח, שירותי מחשב, תקשורת מחשבים ועוד. 

 

תכניות לעתיד

בשנים האחרונות, הקיבוץ עובר תהליכי שינוי חברתיים ומבניים, בכל תחומי החיים. תהליכים אלה, המובלים על ידי ותיקים וצעירים במשותף, יוצרים בהדרגה מסגרות חדשות, המותאמות לרצונות החברים ולמציאות המודרנית בישראל. כיום מושקע מאמץ רב בשלבים האחרונים של יצירת הפרדה מוחלטת של המשק מהקהילה, ובהפיכת מערכת החינוך לענף אוטונומי עצמאי. במקביל נמשך הפיתוח של הפרוייקטים כלכליים חדשים, ובראשם פרוייקט "מרחצאות ברור חיל" המיזם הינו מכלול של מרחצאות מים תרמו- מינרליים, שאמור תוך מספר שנים להפוך לאחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של הקיבוץ, ובנוסף שכונה קהילתית, ומרכז סמינרים. כיום יש בברור חיל אמונה שהשילוב של כל הצעדים האלה יובילו את הקיבוץ בדרך חדשה ומרתקת, עם הרבה אפשרויות ופתרונות לצרכיו ולסביבה הקרובה.

ברור חיל 3

ברור חיל 4

שינוי אורחות חיים
הקיבוץ נמצא בתהליך הפרטה, תהליך העובר היום על חלק גדול מהקיבוצים. שיטת ההפרטה נקראת "רשת ביטחון", שמשמעותה הפרטת כל השירותים, עצמאות כלכלית בזיקה להתחייבויות הקיבוץ באמצעות הטלת מס פרוגרסיבי, והבטחת רשת ביטחון לפנסיונרים ולחברים בקשיים כלכליים. הנהגת ההפרטה הזניקה בקיבוץ אנרגיה חדשה של הגברת המוטיבציה לחיפוש הכנסות גבוהות יותר והתעוררות בחיי הכלכלה. זה לצד זה, שומרת הקהילה על חיי חברה אינטנסיביים – חינוך ברמה גבוהה, תרבות, המשך הערבות ההדדית והסולידריות החברתית ורווחת הפרט, בעיקר הפרט הנזקק. 
הקיבוץ נמצא בהליך של שיוך דירות בשלב מתקדם, עבר כבר את השלב של הפרצלציה הפנימית וכל חבר יודע היום מהו ביתו ומהי חלקתו. לחבר ההולך לעולמו מובטחת כבר היום זכות הורשת הדירה. כעת מכינים כל החומר לקראת אישור הפרצלציה במוסדות המתאימים ובמנהל מקרקעי ישראל לקראת אישור השיוך. 
כאשר יאפשרו החוקים והתקנות, יעסוק הקיבוץ גם בקליטת בנים חוזרים בקליטת נקלטים בדרך של רכישת דיור או בנייה כמסגרת נוספת לשכונה הקהילתית. 

 

קיבוץ ברור חיל – נתונים

  • אוכלוסיה185
  • ילדים84
  • תושבים171
  • ילדי תושבים57
  • סה"כ אוכלוסייה במקום538

נתונים כלכליים

  • סה"כ קרקע12000 דונם
  • שטחים בהשקייה6500 דונם
  • שטחי בעל3500 דונם

ענפים:

  • גידולי שדה, חממות, רפת, לול, מטעים , מפעל תוכנה, שותפות במפעל לבצקים קפואים זוגלובק, מרכז לימודי ותיירותי.
     

חינוך

  • גיל הרך 4 בתי ילדים מתינוקיה לגן חובה.
  • גיל בית ספר 4 בתים מכיתה א' עד י"ב.
     

בית סעודי 

  • ברמה גבוהה, מיועד ל- 40 איש