סיכום יום 24.11
אנחנו לקראת סוף שבוע מתוח, אך מלא תקווה. אלו ימים טעונים שמביאים עימם מנעד רחב של רגשות. אנחנו מזכירים לכולם.ן כי מרכז החוסן שלנו פועל לאורך כל הסופ"ש בקו החם שמספרו 08-6613330
כולנו מייחלים להחזרת כל החטופות והחטופים הביתה במהרה.
נזכיר לכם כי מוקד המועצה זמין לכם 24/7 בוואטאפ או בטלפון במספר 052-3388999
כניסה לאתר החירום של המועצה לחצו כאן
לקראת סוף השבוע, מצורפים דבריה של עדי רום, מנהלת מתנ"ס שער הנגב:
בשגרה, נהגתי לומר, שבזמן שרוב מחלקות המועצה עוסקות בלחם ובחמאה – בצרכים הבסיסיים הנדרשים לחיים – מפינוי אשפה ועד בתי ספר, בביטחון ובטיחות. אנחנו במתנ"ס ובעמותת הספורט עוסקים בפרח – בסיבה לחיות, במה שהופך את החיים ליפים ולמשמעותיים.
בתחילת התקופה התקשינו למצוא לנו מקום. התאבלנו על עובדי המתנ"ס שאיבדנו והשתתפנו בצער עובדינו שאיבדו את יקיריהם. התגייסנו לעזור בכל מקום בו היינו יכולים, אבל לא הרגשנו שאנחנו מדויקים מול צרכי הקהילות. עם חלוף הזמן, הבנו שלא משנה כמה קשה המצב, העיסוק ביצירה ובתרבות הוא חלק ממי שאנחנו – כיחידים וכקהילות. הרחבת הנפש והפעלת הגוף הן קריטיות לשמירה על הזהות האישית והקולקטיבית שלנו.
מאותו הרגע התגייסו כל צוותי המתנ"ס ועמותת הספורט להחזיר את המוזיקה, המחול, הספורט והתרבות לחייהם של תושבי שער הנגב. המון יוזמות של ספורט ושל תרבות עלו מהקהילות, ואנחנו ניסינו להיות שם כדי לתמוך ולעזור לזה לקרות בכל דרך אפשרית.
אנחנו מאמינים שפעילות ויצירה משותפת הן הדרכים לחזק ולבנות קהילות, ומקווים שעל אף שהתרחקנו גיאוגרפית, נצליח דווקא דרך תרבות וספורט לשמור על קשרים וחוויות משותפות.
צוותי עמותת הספורט, ההידרו, אולפן מחול ואולפן המוזיקה פעלו כדי לחבר כל תלמיד ותלמידה באשר הם למורה או לקבוצה שיקלטו אותם, ויאפשרו להם להמשיך ולעסוק במה שעושה להם טוב. כלי מוזיקה נאספו מתרומות נדיבות ונשלחו לכל חלקי הארץ, כדי שכל נגני שער הנגב יוכלו לחזור ולנגן. מרחבים ומפגשים ברוח ביתמלאכה הולכים ונבנים בקהילות השונות ותושבי שער הנגב חוזרים לדבר את הרגשות שלהם דרך הידיים. קבוצות מחול לילדים ולמבוגרים מתחילות להיפתח בנקודות השונות. הורה שמש חוזרים להיפגש כדי לרקוד יחד. הרכבים מוזיקליים מתחילים להתגבש מחדש והמוזיקה חוזרת ונשמעת.
צוות החוגים של המתנ"ס התרחב, והגיע לכל אחת מקהילות שער הנגב, באשר היא, כדי ליצור לתושביה מערך חוגים מותאם אישית, עם המורים המוכרים מהבית, ועם מסגרות חדשות הסמוכות לנקודות הפינוי הקהילתי.
כבר היום, פעילים במערך החוגים החדש אלפי ילדים, בני נוער ומבוגרים ממצפה רמון ועד מזרע. כל החוגים ממומנים במלואם על ידי המועצה, ונותנים הזדמנות גם למי שלא עסק בתחום מסוים בעבר, למצוא לו ערוץ חדש ליצירה ולביטוי. החוגים מתקיימים בשותפות עם אגף החינוך, בתוך שעות החינוך הפורמלי ובשעות אחר הצהריים והערב כחוגים עצמאיים, והם רק הולכים ומתרחבים.
כל ילד שחוזר לנגן, כל ילדה שחוזרת לרקוד, כל קבוצה שמתכנסת לשחק כדורגל או לעסוק בנגרות, מרחיבה לנו את הלב. מזכירה לנו שהפרחים ישובו לפרוח ואנחנו נחזור וניצור ונחלום ונגשים.